måndag 4 augusti 2014

Stadsodling i Stockholm

En av mina allra bästa vänner bor i Stockholm. Tyvärr, för det gör att vi träffas alldeles för sällan. Men nu helgen var det dags för ett sommarbesök. Stockholm är en främmande värld när man kommer från småstaden, och min vän lever också med en önskan att få komma ut på landet. Så hon odlar på balkongen! På tredje våningen en bit bortanför globen odlar hon ärtor, tomater, gurka, rädisor, smultron, och faktiskt även majs!
Majsen växer i höga och smala konservburkar, och trots att de fått en ofrivig torkperiod så är det minsann kolvar på den! Den är minst lika fin som min frilandsodlade!
 Ett nytillskott i min väninnas odling är vinrankan som just nu står en vit tunna under smultronen. Ska bli väldigt roligt att se hur det går med den. Eftersom hon har gröna fingrar och dessutom är väldigt duktig på att isolera saker och ting under vintern kommer det säkert att gå jättebra!
Innan barnen kom hade min väninna och hennes man även bin! Bikuporna stod i åkerkanten hos en bonde strax utanför Stockholm, han var glad för pollineringshjälpen och de fick färsk och gyllene honung! Eftersom det här projektet tog tid, det är omständigt att ta sig ut från stan och sköta om bina, så lade de ner denna verksamhet för några år sedan när barnen tog mer av tiden, men förhoppningsvis kommr även de att hitta ett ställe på landet och kan börja om med bina. Då ska de få lära mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar